cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 466]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Klopsiki z ryby

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

kolejny przepis na rybkę

Klopsiki z ryby

Składniki:

Klopsiki z ryby

 

  • 500 g filetów rybnych,
  • 4 łyżki mleka,
  • 1 czerstwa bułka,
  • 1 cebula,
  • 1 jajko,
  • 1 pietruszka,
  • 1 seler,
  • 1 marchew,
  • 1 pietruszka,
  • masło,
  • mąka,
  • natka pietruszki,
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Klopsiki z ryby
Bułkę namoczyć w mleku. Filety umyć, zemleć razem z cebulą i namoczoną bułką. Dodać jajko, doprawić do smaku solą i czarnym mielonym pieprzem.

Warzywa obrać, pokroić w plastry, przygotować wywar. Z masy rybnej uformować kulki. Naczynie wysmarować masłem, ułożyć kulki, wlać odrobinę bulionu, gotować na małym ogniu około 15 minut.

Mąkę dokładnie rozrobić z wodą, wlać do bulionu, gotować około 5-7 minut.

Gotowe klopsiki wyłożyć na talerz, polać sosem, posypać posiekaną natką pietruszki.