Sposób przygotowania:
Klopsiki zapiekane w zupie cebulowejPrzygotowanie mięsa:
Mięso oczyszczamy,płuczemy i dokładnie osuszamy,następnie mielimy razem z bułką w maszynce.Do mięsnej masy wbijamy jajko,dodajemy bułkę tartą,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dokładnie mieszamy i formujemy klopsiki obtaczając je w bułce tartej.Następnie obsmażamy je na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.
Przygotowanie sosu i sera:
Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.Zupę cebulową wsypujemy do śmietany i dokładnie mieszamy.
Do pieczenia:
Pulpeciki układamy w formie żaroodpornej,na wierzchu rozsmarowujemy masę śmietanowo-cebulową.Następnie pieczemy w piekarniku około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Pieczenie:
Pod koniec pieczenia posypujemy startym serem.
Zapiekanie:
Zapiekamy jeszcze chwilę,aż ser się roztopi.