Adam28

Adam28

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Klopsy wołowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne klopsy wołowe na obiadek

Klopsy wołowe

Składniki:

Klopsy wołowe

 

 

Sposób przygotowania:

Klopsy wołowe
Mięso płuczemy, obieramy z kości, kroimy na kawałki i z bułką namoczoną w wodzie zemleć całość. Dodajemy jajko, cebulę zrumienioną w tłuszczu, solimy, dodajemy pieprz i dokładnie wyrabiamy ręką na jednolitą masę. Następnie na desce posypanej tartą bułką formujemy gruby wałek. Tłuszcz na brytfannie rozgrzewamy, wkładamy uformowane mięso i wstawiamy do nagrzanego piekarnika gdzie pieczemy mięso 1 godzinę polewając często sosem. Mięso upieczone kroimy w poprzek na grube plastry, układamy na podłużnym półmisku i polewamy sosem z pieczeni. Możemy podawać z kaszą lub ziemniakami względem uznania, dodając surówkę z warzyw. Życzę Smacznego :)