sjoanna25

sjoanna25

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Kluski kładzione zapiekane z bryndzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybko, smacznie i zdrowo. Polecam

Kluski kładzione zapiekane z bryndzą

Składniki:

Kluski kładzione zapiekane z bryndzą

 

Sposób przygotowania:

Kluski kładzione zapiekane z bryndzą
Sporządzić ciasto z jajek rozmieszanych z mlekiem i rozpuszczonym masłem, wsypać mąkę i starannie wymieszać. Kłaść kluski łyżką na wrzącą wodę. Gdy spłyną - wybrać łyżką cedzakową. Rozpuścić masło, dodać bryndzę, przesmażyć, wlać śmietanę, wbić jajka. Naczynie wysmarowane tłuszczem, wyłożyć kluski, mieszać z sosem, dodać koper i zapiec w piekarniku. Porcje zapiekać najlepiej w oddzielnych naczyniach.