Sposób przygotowania:
Kluski leniwe
Twarożek włożyć do miski, dodać jajo, cukier waniliowy, cynamon wymieszać, a na końcu dodać mąkę i wyrobić na jednolitą masę.
Następnie masę podzielić na dwie części i formować cienkie kluseczki o dowolnym kształcie.
Tak przygotowane kluski wrzucać na osoloną wodę, przemieszać i gotować od wypłynięcia klusek na powierzchnię 2-3 minuty, a potem odcedzić.
Masło rozpuścić w rondelku, dodać bułkę tartą oraz cynamon i dobrze rozmieszać. Zasmażać przez 1-2 minuty.
Do zasmażki wrzucić gorące kluski, wymieszać, a następnie wyłożyć na talerz i na koniec posypać kluski cukrem i ozdobić kleksikami śmietany.
Następnie masę podzielić na dwie części i formować cienkie kluseczki o dowolnym kształcie.
Tak przygotowane kluski wrzucać na osoloną wodę, przemieszać i gotować od wypłynięcia klusek na powierzchnię 2-3 minuty, a potem odcedzić.
Masło rozpuścić w rondelku, dodać bułkę tartą oraz cynamon i dobrze rozmieszać. Zasmażać przez 1-2 minuty.
Do zasmażki wrzucić gorące kluski, wymieszać, a następnie wyłożyć na talerz i na koniec posypać kluski cukrem i ozdobić kleksikami śmietany.
misia53