Sposób przygotowania:
Kluski śląskie z sosem grzybowym
Ziemniaki obrać i ugotować.Przecisnąć przez praskę do wiekszej miski.Podzielić ziemniaki na 4 części ,jedną część ziemniaków wyciągnąć i wsypać w puste miejsce mąke ziemniaczaną ,dodać wyciągnięte ziemniaki ,dodać jajko i całość wymieszać rekami.Gdy składniki się połączą kręcimy w rękach kluski-lepiej mniejsze.Wrzucamy je go osolonego wrzątku i gotujemy po ich wypłynięciu ok.5 min.zalewamy je szklanką zimnej wody i wyjmujemy.
Obrane pieczarki podsmażamy 10 min. na patelni i dodatkiem cebuli -pokrojonej drobno.Sos robimy jak pisze na opakowaniu.do gotowego sosu dodajemy podsmażone pieczarki i 2 łyżeczki suszonej natki.
Surówka:
kawałek białej kapusty
1 marchewka
1 puszka kukurydzy
1 sos knora do sałatek włoski, sałatkowy,vinegre-obojętnie jaki
2 łyż.oliwy
Kapustę posiekać ,marchew utrzec na tarce o grubych oczkach,dodac kukurydze ,zrobic sos jak piszą na opakowaniui polac surówkę.
Obrane pieczarki podsmażamy 10 min. na patelni i dodatkiem cebuli -pokrojonej drobno.Sos robimy jak pisze na opakowaniu.do gotowego sosu dodajemy podsmażone pieczarki i 2 łyżeczki suszonej natki.
Surówka:
kawałek białej kapusty
1 marchewka
1 puszka kukurydzy
1 sos knora do sałatek włoski, sałatkowy,vinegre-obojętnie jaki
2 łyż.oliwy
Kapustę posiekać ,marchew utrzec na tarce o grubych oczkach,dodac kukurydze ,zrobic sos jak piszą na opakowaniui polac surówkę.
luna
kasik12
Pozdrawiam:)