Dj.Relax

Dj.Relax

Kucharz
[Przepisów: 24]

Kluski ze świeżymi grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kluski ze świeżymi grzybami podawać z zieloną sałatą lub z sałatką z pomidorów.

Kluski ze świeżymi grzybami

Składniki:

Kluski ze świeżymi grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Kluski ze świeżymi grzybami
Grzyby oczyścić i pokroić w paski. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na tłuszczu, dodać grzyby i udusić do miękkości. Przyprawić do smaku śmietaną. Zagotować wodę z solą, kluski rzucać na gorącą wodę. Gdy kluski stracą zapach surowizny i będą miękkie, odcedzić. Przelać gorącą wodą i polać sosem grzybowym. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i posypać tartą bułką. Posypać tartym serem i zapiec.