justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Kluski ziemiaczane z miodem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Idealne kluseczki ziemniaczane.

Kluski ziemiaczane z miodem.

Składniki:

Kluski ziemiaczane z miodem.

 

Sposób przygotowania:

Kluski ziemiaczane z miodem.
Ziemniaki ugotować i zimne przecisnąć przez praskę. Dodać mąkę, jajko, sól, biały ser i wyrobić na gładkie ciasto. Wyrobione odstawić na około 20 min. Stolnicę posypać mąką i formować na niej wałeczki na grubości palca. Z pokrojonego ciasta formujemy kluski szerokie na środku i spiczaste na końcach. Gotujemy w osolonym wrzątku około 10 minut. Gotowe przed podaniem polewamy miodem i posypujemy cukrem pudrem.