iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Knedelki z bobem i groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Latem bardzo często przyrządzam knedle z różnymi warzywnymi dodatkami. Ten farsz zrobiłam na podstawie własnego smaku oraz w oparciu o to co lubi jeść moja rodzina, wszyscy są zachwyceni.

Knedelki z bobem i groszkiem

Składniki:

Knedelki z bobem i groszkiem

 

Sposób przygotowania:

Knedelki z bobem i groszkiem
Ziemniaki obieramy gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, następnie mielimy, studzimy, dodajemy mąki, jajka, szczyptę soli, zagniatamy ciasto. Bób gotujemy na miękko, zdejmujemy skórkę, groszek smażymy 5 min na maśle, dodajemy koper. Dłońmi formujemy placuszki, nakładamy farsz bobowo-groszkowy, wkładamy kostkę sera, formujemy kulę. Gotujemy knedle w osolonej wodzie do czasu wypłynięcia na wierzch. Pomidory parzymy, zdejmujemy skórkę, drobno siekamy, miksujemy, mieszamy z jogurtem, twarogiem, solą, pieprzem, polewamy knedle