Sposób przygotowania:
Knedelki z warzywami w sosie od 14 m życia
1. Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości w wodzie. Odcedzamy. Od razu ugniatamy tłuczkiem. Odstawiamy do ostygnięcia.
2. Warzywa obieramy, kroimy w małą kostkę. Wrzucamy do parowaru i gotujemy przez 25 minut.
3. Schabik kroimy w drobą kostkę, obtaczamy w mącę i wrucamy do garnka z 2 łyżkami oleju rzepakowego, chwilę smażymy.
4. Pomidory obieramy, kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do garnka ze schabem. Przesmaamy ok 15 min od czasu do czasu mieszając. Dodajemy, zioła ojca mateusza oraz bazylię. Wlewamy ok 1 i 2/3 szkl wody. Gotujemy ok 10 min. Zatrzepujemy mąką.
5. Do ostudzonych ziemniaków dodajemy kaszę mannę, mąkę ziemniaczaną i pszenną. Wyrabiamy ciasto. Z ciasta odrywamy malutkie porcje i formujemy kuleczki.
6. Knedelki gotujemy ok 4 minut od momemtu ich wypłynięcia. Na talerzyk wykładamy knedelki, warzywa. Całość polewamy sosem.
2. Warzywa obieramy, kroimy w małą kostkę. Wrzucamy do parowaru i gotujemy przez 25 minut.
3. Schabik kroimy w drobą kostkę, obtaczamy w mącę i wrucamy do garnka z 2 łyżkami oleju rzepakowego, chwilę smażymy.
4. Pomidory obieramy, kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do garnka ze schabem. Przesmaamy ok 15 min od czasu do czasu mieszając. Dodajemy, zioła ojca mateusza oraz bazylię. Wlewamy ok 1 i 2/3 szkl wody. Gotujemy ok 10 min. Zatrzepujemy mąką.
5. Do ostudzonych ziemniaków dodajemy kaszę mannę, mąkę ziemniaczaną i pszenną. Wyrabiamy ciasto. Z ciasta odrywamy malutkie porcje i formujemy kuleczki.
6. Knedelki gotujemy ok 4 minut od momemtu ich wypłynięcia. Na talerzyk wykładamy knedelki, warzywa. Całość polewamy sosem.