kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Knedle z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Knedle z pieczarkami podawać z surówką, sałatką lub gotowanymi warzywami.

Knedle z pieczarkami

Składniki:

Knedle z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Knedle z pieczarkami
Ziemniaki ugotować w łupinach, gdy wystygną, obrać i zmielić. Pieczarki umyć, pokroić w paski, podsmażyć na maśle. Ser zetrzec na tarce. Kiełbasę obrac z osłonki, zmielić. Wszystkie składniki nadzienia, doprawić. Do zmielonych ziemniaków dodać mąką, jajko, szczyptę soli i wyrobić ciasto. Uformować wałek i pokroić go na kawałki. Każdy spłaszczyć, położyć nadzienie, zawinąć brzegi i formować okrągłe knedle. Wrzucać je na osolony wrzątek, ugotować i odcedzić. Wyłożyć na półmisek, polane zrumienioną bułką tartą i stopionym masłem.