marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Knedle z warzywami i kaszą.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Składniki na ciasto do knedli wyrobić, zagnieść. Kaszę ugotować i wymieszać z warzywami.Knedle nadziać.Gotować

Knedle  z warzywami i kaszą.

Składniki:

Knedle z warzywami i kaszą.

 

Sposób przygotowania:

Knedle z warzywami i kaszą.
Mąkę odmierzyć i przesiać na stolnicę, zrobić dołek,wbić jajka. Bułkę paryską pokroić w kostkę, obsmażyć na tłuszczu, zalać mlekiem i zagnieść wraz mąką i jajami na gładkie ciasto. Kaszę ugotować w woreczkach we wrzącej, osolonej wodzie. Po 15 min. wyjąć łopatką woreczki z kaszą,rozciąć nożem. Kaszę po ostudzeniu wymieszać z mieszanką warzywną z mrożonki, doprawić solą i pieprzem ziołowym. Z ciasta rwać średnie kawałki,formować w dłoniach,uklepać na dłoni i nakładać nadzienie. Zalepić dokładnie oraz wrzucać na wrzątek. Gotować knedle z 15 min,aż wypłyną na wierzch. Wyjąć łopatką cedzakową na talerze i polać stopionym masłem, dodając zrumienioną bułkę tartą.