Sposób przygotowania:
Knedle z warzywami i kaszą.
Mąkę odmierzyć i przesiać na stolnicę, zrobić dołek,wbić jajka. Bułkę paryską pokroić w kostkę, obsmażyć na tłuszczu, zalać mlekiem i zagnieść wraz mąką i jajami na gładkie ciasto. Kaszę ugotować w woreczkach we wrzącej, osolonej wodzie. Po 15 min. wyjąć łopatką woreczki z kaszą,rozciąć nożem. Kaszę po ostudzeniu wymieszać z mieszanką warzywną z mrożonki, doprawić solą i pieprzem ziołowym. Z ciasta rwać średnie kawałki,formować w dłoniach,uklepać na dłoni i nakładać nadzienie. Zalepić dokładnie oraz wrzucać na wrzątek. Gotować knedle z 15 min,aż wypłyną na wierzch. Wyjąć łopatką cedzakową na talerze i polać stopionym masłem, dodając zrumienioną bułkę tartą.