luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Knedle z kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Knedle z lekkim nadzieniem mięsno warzywnym.

Knedle z kurczakiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Knedle z kurczakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Knedle z kurczakiem
Ziemniaki ugotować, odcedzić wystudzić. Udka ugotować z cebulą i marchewką doprawić solą, dodać ziele angielskie i listek laurowy. Wyjąć mięso i warzywa wystudzić, oddzielić od kości. Zmielić najpierw ziemniaki, potem mięso i warzywa. Nie trzeba myć maszynki. Ziemniaki wymieszać z mąką, dodać jajko i zagnieść ciasto. Do mięsa dodać jajko, oregano, majeranek, doprawić solą i pieprzem, wyrobić łyżką. Ciasto podzielić na kulki wielkości małej pyzy, rozpłaszczyć i nadziewać łyżką mięsa. Zakleić i uformować na kształt owalny. Ugotować w osolonym wrzątku. Podawać ze skwarkami i cebulką.Rosół z gotowania udek możemy wykorzystać do innych celów.
Knedle z kurczakiem
nadzienie przygotowujemy z mięsa ugotowanego i warzyw
Knedle z kurczakiem
formujemy owalne knedle z nadzieniem mięsnym
Knedle z kurczakiem
knedle ugotować we wrzątku i podawać ze skwarkami i cebulką