iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 677]

Knedla z fasolą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ziemniaki możemy wykorzystać z obiadu jeśli zostały. Możemy podawać knedle z ulubionym sosem np śmietanowym.

Knedla z fasolą

Składniki:

Knedla z fasolą

 

 

Sposób przygotowania:

Knedla z fasolą
Fasolę należy zamoczyć we wrzątku na noc. Następnego dnia należy ugotować na bardzo miękko. ziemniaki obieramy i gotujemy na miękko, przeciskamy przez praskę, mieszamy z mąkami i jajkiem, solimy, pieprzymy. Fasolę odcedzamy mielimy. Cebulę smażymy na rumiano mieszamy z fasolą, solimy. Z ziemniaczanego ciasta formujmy placuszki, wkładamy porcję farszu, zlepiamy w średnie kule. Wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy 2 min do czasu wypłynięcia. Polewamy zasmażką z bułki i masła.