Sposób przygotowania:
Knedle drożdżowe
Mąkę przesiać połączyć z mlekiem ,cukrem i drożdżami.
Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Dodać jajka rozmącone i masło.
Dodać szczyptę soli i dokładnie wyrobić rękami.
Z ciasta uformować knedle ,odstawić znów w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Na garnku z wrzątkiem ułożyć sito lub zawiązać na bokach pieluchę tetrową ,włożyć knedle.
Gotować pod przykryciem około 30 minut .
Podawać z konfiturą i śmietaną .
Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Dodać jajka rozmącone i masło.
Dodać szczyptę soli i dokładnie wyrobić rękami.
Z ciasta uformować knedle ,odstawić znów w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Na garnku z wrzątkiem ułożyć sito lub zawiązać na bokach pieluchę tetrową ,włożyć knedle.
Gotować pod przykryciem około 30 minut .
Podawać z konfiturą i śmietaną .