Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Knedle z białego sera- Turos gomboc

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne knedle serowe- silna konkurencja dla naszych leniwych pierogów.

Knedle z białego sera- Turos gomboc Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Knedle z białego sera- Turos gomboc

 

Sposób przygotowania:

Knedle z białego sera- Turos gomboc
Twaróg zmielić i dobrze utrzeć z masłem( ja roztopiłam masło, żeby było łatwiej), z jajkami, mąką, kaszą manną, szczyptą soli i cukrem wanilinowym. Gdyby twaróg był mokry trzeba dodać więcej kaszy, dlatego nie polecam mielonych twarogów z wiaderka. Formować knedle i gotować w osolonej wrzącej wodzie- około 5 minut od wypłynięcia ku górze. Podawać posłodzone, polane zrumienioną na maśle bułką tartą albo śmietaną. Bardzo smaczne -polecam.
Knedle z białego sera- Turos gomboc
Zmielony ser utrzeć z masłem, jajkami, mąką i kaszą manną.
Knedle z białego sera- Turos gomboc
Dobrze wyrobić masę serową aby nie było grudek.
Knedle z białego sera- Turos gomboc
Formować okrągłe, małe knedelki i gotować w osolonym wrzątku.