Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Knedle z bułki tartej z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Knedle z bułki tartej to smaczne i tanie danie.

Knedle z bułki tartej z boczkiem

Składniki:

Knedle z bułki tartej z boczkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Knedle z bułki tartej z boczkiem
Tartą bułkę wsypać na suchą patelnię, lekko zrumienić. Następnie zalać mlekiem i odłożyć do ostudzenia. Żółtka z masłem utrzeć, dodać przestudzoną, namoczoną bułkę, mąkę, natkę pietruszki, sól oraz szczyptę gałki muszkatołowej, wymieszać. Na końcu delikatnie wmieszać sztywno ubitą pianą z białek. Z masy wilgotnymi rękami formować okrągłe knedle, wrzucać do wrzącej osolonej wody. Gotować pod przykryciem około 7- 8 minut. Wyjmować łyżką cedzakową, włożyć na talerze, okrasić usmażonym boczkiem.