Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Knedle z kaszy manny i sera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Knedle możemy zrobić także z dodatkiem kaszy manny

Knedle z kaszy manny i sera

Składniki:

Knedle z kaszy manny i sera

 

 

Sposób przygotowania:

Knedle z kaszy manny i sera
5 dag masła utrzeć w misce dodając przemielony ser, wlać mleko, wsypać kaszę mannę i pozostawić na 2 godziny, Następnie dodać ubitą pianę z białek, 3 łyżki mąki i delikatnie wymieszać. Z ciasta formować małe kuleczki, otaczać je w mące i kłaść na wrząca osoloną wodę. Gdy wypłyną gotować około 4 minut, odcedzić. Wyłożyć na talerze, polać stopionym masłem, oprószyć cynamonem i cukrem.