Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Knedle ziemniaczane z farszem z bułki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Knedle ziemniaczane to smaczne i tanie danie.

Knedle ziemniaczane z farszem z bułki

Składniki:

Knedle ziemniaczane z farszem z bułki

 

 

Sposób przygotowania:

Knedle ziemniaczane z farszem z bułki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i jeszcze ciepłe przecisnąć przez praskę. Dodać jajka, mąkę, i odrobinę pieprzu. Z ciasta uformować wałek, pokroić na kawałki i uformować placuszki. Słoninę pokroić w drobną kostkę, wytopić, dodać bułki pokrojone w kostkę i zrumienić. Przestudzone grzanki razem ze skwarkami ze słoniny ułożyć na placuszki, zlepiać, formować okrągłe knedle i natychmiast wrzucać do wrzącej osolonej wody. Gotować około 5-7 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Wyjąć łyżką cedzakową, ułożyć na talerze, posypać stopionym boczkiem.