Sposób przygotowania:
Knysze z kapustą
przygotować nadzienie; kapustę wypłukać, zagotować w wodzie i odcedzić, w garnku na oliwie podsmażyć cebulkę, dodać kapustę i grzyby.
dusić na wolnym ogniu ... można w razie czego podlać odrobinę wody żeby nie przypalić...
doprawić do smaku i wystudzić
do zimnej kapusty dodać 1 jako i wymieszać
zagnieść ciasto; z podanych składników zagnieść ciasto takie jak na kopytka
można wałkować dość grubo ok 1 cm ale ja tego nie robię
zawsze robię z ciasta gruby wałek tnę na równe kawałeczki
rozpłaszczam w rekach i nadziewam formując dość duże pierogi
smażyć pierogi na dość głębokim tłuszczu ok 1.5 cm od dna
na wolnym ogniu aż do ładnego zrumienienia
podawać z sosem pomidorowym i sałatką lub surówką
dusić na wolnym ogniu ... można w razie czego podlać odrobinę wody żeby nie przypalić...
doprawić do smaku i wystudzić
do zimnej kapusty dodać 1 jako i wymieszać
zagnieść ciasto; z podanych składników zagnieść ciasto takie jak na kopytka
można wałkować dość grubo ok 1 cm ale ja tego nie robię
zawsze robię z ciasta gruby wałek tnę na równe kawałeczki
rozpłaszczam w rekach i nadziewam formując dość duże pierogi
smażyć pierogi na dość głębokim tłuszczu ok 1.5 cm od dna
na wolnym ogniu aż do ładnego zrumienienia
podawać z sosem pomidorowym i sałatką lub surówką