Sposób przygotowania:
Kociołek węgierski
Karkówkę kroimy w kostkę. Mięso oprószamy solą i pieprzem i nacieramy musztardą. Panierujemy je w mące i obsmażamy na patelni. Podsmażone mięso przekładamy do większego garnka. Na tym samym tłuszczu podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, po chwili dodajemy czosnek. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę boczek, rumienimy go i dodajemy do mięsa. Mięso zalewamy 2 szklankami wody, dodajemy liście laurowe, majeranek, słodką paprykę, koncentrat pomidorowy i dusimy pod przykryciem około 45 minut. Po tym czasie dodajemy paprykę pokrojoną w większą kostkę i dusimy jeszcze około 20 minut do miękkości. W między czasie doprawiamy całość do smaku. Gdy gulasz będzie gotowy dodajemy posiekaną natkę. Gulasz podajemy ze świeżym pieczywem lub kaszą gryczaną lub kluseczkami. Życzę smacznego :)
agabi22
mysza75
stardar
Cukiereczek13
Bardzo się cieszę, że smakowało ;)