Sposób przygotowania:
Kokosowa rolada drożdżowa
Ciasto: Drożdże rozpuścić w mleku z dodatkiem 1 łyżeczki cukru, zostawić do wyrośnięcia. Masło rozpuścić i przestudzić. Mąkę wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i solą. Dodać do niej masło, rozczyn drożdżowy i jajko. Wymieszać, zagnieść gładkie ciasto i zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Masa: Palmę roztopić z mlekiem, cukrem i wiórkami kokosowymi, zagotować. Gotować 2-3 minuty na średnim ogniu cały czas mieszając, aż masa lekko zgęstnieje. Masę przestudzić. Wyrośnięte ciasto rozciągnąć w duży prostokąt. Na cieście rozsmarować przygotowaną kokosową masę. Ciasto zwinąć w ścisłą roladę, ułożyć na natłuszczonej blasze. Ciasto gęsto ponakłuwać widelcem. Piec w 180 stopniach przez ok. 35-40 minut. Ciepłą roladę polukrować.