Sposób przygotowania:
Kokosowa rozkoszBiszkopt:
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno,dodajemy cukier.
Kolejno żółtka i mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia,dokładnie mieszamy.
Wlewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika.Pieczemy 25 min.w temp.180*C.
Krem budyniowy:
1,5 szkl zagotowujemy a w pozostałym mleku rozpuszczamy mąki i cukier.
Wlewamy na gotujące mleko i mieszamy do zgęstnienia.Odstawiamy do wystygnięcia i ucieramy z miękką margaryną.
Krem kokosowy:
Mleko kokosowe przelewamy do garnka,wsypujemy wiórki kokosowe(odsypując 2 łyżki do uprażenia),wsypujemy śnieżkę i ubijamy.
Dodajemy mleko w proszku i dokładnie mieszamy.Żelatynę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości wody i dodajemy do kremu.
Przrekładanie ciasta.
Biszkopt przekrawamy na pół i nasączamy(ja mieszam wodę z cukrem i sok z cytryny,ale nasączenie może być dowolne). Nakładamy krem budyniowy przykrywamy biszkoptem,ponownie nasączamy i wykładamy krem kokosowy.
Na wierzch posypujemy prażonymi wiórkami kokosowymi(na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy wiórki,mieszamy aż zbrązowieją) .Ciasto wstawiamy do lodówki.