Sposób przygotowania:
Kokosowa szarlotka
Ciasto: Oddzielamy żółtka od białek, obie mąki przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy z szczyptą soli na sztywno, dodajemy cukier i dalej ubijamy do rozpuszczenia sie cukru. Na najmniejszych obrotach dodajemy kolejno po jednym żółtku. Robit odstawiamy, resztę musimy już łączyć ręcznie. Dodajemy na przemian mieszninę mąk, kokos i olej - bardzo delikatnie mieszamy masę od dołu do góry. Ciasto przelewamy na blaszke wyłożoną papierem do pieczenia, wkłądamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do suchego patyczka przez około 35 minut w temeraturze 175 st. Studzimy i przekrawamy na dwa blaty.
Masa Starte jabłka przekładamy do garnka, podlewamy szklanką wody,dodajemy cynamon i dusimy przez 12-15 minut. Budynie rozrabiamy w pozostałej wodzie, wlewamy do jabłek i ciągle mieszając zagotowujemy. Masę gotujemy przez kilka minut i ciepła wylewamy na ciasto, przykrywamy drugim blatem i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Górę posypujemy cukrem pudrem.
Masa Starte jabłka przekładamy do garnka, podlewamy szklanką wody,dodajemy cynamon i dusimy przez 12-15 minut. Budynie rozrabiamy w pozostałej wodzie, wlewamy do jabłek i ciągle mieszając zagotowujemy. Masę gotujemy przez kilka minut i ciepła wylewamy na ciasto, przykrywamy drugim blatem i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Górę posypujemy cukrem pudrem.