Sposób przygotowania:
Kokosowa szarlotka
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać 5 żółtek, 3/4 masła i 3/4 szklanki cukru. Zagnieść gładkie ciasto. Odstawić na min pół godziny do lodówki, by odpoczęło. W tym czasie obrać jabłka, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać bułkę tartą i wymieszać z cynamonem. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i na nią zetrzeć na tarce o grubych oczkach 3/4 ciasta. Zapiec w piekarniku w 180 stopniach przez ok. 15 minut. W tym czasie ubić białka z pozostałym cukrem na sztywną pianę. Pod koniec miksowania dodać mąkę ziemniaczaną. Gotową pianę delikatnie wymieszać z wiórkami kokosowymi. Na zapieczone ciasto wyłożyć jabłka, na nie masę kokosową i całość przykryć resztą ciasta, które również zetrzeć na tarce. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. W między czasie przygotować polewę: Pozostałe masło rozpuścić z 4 łyżkami wody, dodać kakao, wymieszać i zagotować. Polać jeszcze ciepłe ciasto. Odstawić do wystudzenia.