Sposób przygotowania:
Szarlotka mocno kokosowa
1. Żółtka oddzielamy od białek 2. Zagniatamy kruche ciasto ze składników. Ja siekam szybko nożem, zaganiatami potem rękom. Do ciasta dodaję tylko żółtka. 3. Ciasto dzielę na 2 części w proporcjach 1/3 i 2/3 i wkładam w woreczku do zamrażalnika na pół godziny. 4. Jabłka obieram i kroję na plasterki. 5. Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję cukier, mleczko kokosowe w proszku lub aromat i wiórki 5. Formę wykładam papierem pergaminowym, wyklejam spód 2/3 ciasta i posypuję bułką tartą 6. Na ciasto wykładam jabłka, posypuję cynamonem i rozsmarowuję na wierzchu pianę i na wierzch ścieram resztę ciasta na tarce. 7. Piekę 40 minut w 180 stopniach. Można posypać po upieczeniu cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Idealnie smakuje z bitą śmietaną z cynamonem podana na ciepło.