Sposób przygotowania:
Kokosowa wariacja
Jajka sparzyć wrzątkiem. Mąkę tortową połączyć z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, przesiać składniki na drobnym sicie w celu spulchnienia mąki. Oddzielić białek od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Żółtka utrzeć z cukrem oraz z cukrem pudrem. Żółtka utarte dodać do mąki, zmiksować składniki, dodać olej, dodać ubitą pianę z białek. Wymieszać wszystkie składniki. Ciasto biszkoptowe przelać do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia i włożyć do piekarnika do temp. 180- 190 stopni C na około 40-45 minut. Upiec ciasto, wyjąć, ostudzić i przekroić na połowę. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać żelatynę rozpuszczoną. Dodać likier kokosowy i wsypać płatki migdałowe, zmiksować razem wszystkie składniki. Na pierwszy biszkopt wyłożyć masę i przykryć drugim biszkoptem. Według przepisu podanego na opakowaniu przygotować polewę czekoladową i polać nią wierzch ciasta, posypać kolorową posypką. Można na wierzch dać galaretkę lub inne dodatki