Sposób przygotowania:
Kokosowe ciasto
Przygotowujemy nadzienie:
Do miski przekładamy wiórki kokosowe, cukier puder, cukier wanilinowy, mąkę ziemniaczaną, słodką śmietanę i wyciśnięty sok z cytryny. Dokładnie razem łączymy na jednolitą konsystencję.
Przygotowujemy ciasto:
Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy stopniowo po jednym żółtku i ucieramy. Kakao, mąkę, proszek do pieczenia przesiewamy, dodajemy do masy jajecznej razem z mlekiem.
Łączymy. Na końcu dodajemy ubite białka, Delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na pół.
Jedną część ciasta wykładamy na wyłożonej pergaminem blaszce, wykładamy nadzieniem, które dokładnie rozsmarowujemy na cieście, na to wykładamy drugą część ciasta. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 50 minut. Po upieczeniu studzimy. Dodatkowo po ostudzeniu ciasta możemy posypać go cukrem pudrem lub polać czekoladową polewą.
Do miski przekładamy wiórki kokosowe, cukier puder, cukier wanilinowy, mąkę ziemniaczaną, słodką śmietanę i wyciśnięty sok z cytryny. Dokładnie razem łączymy na jednolitą konsystencję.
Przygotowujemy ciasto:
Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy stopniowo po jednym żółtku i ucieramy. Kakao, mąkę, proszek do pieczenia przesiewamy, dodajemy do masy jajecznej razem z mlekiem.
Łączymy. Na końcu dodajemy ubite białka, Delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na pół.
Jedną część ciasta wykładamy na wyłożonej pergaminem blaszce, wykładamy nadzieniem, które dokładnie rozsmarowujemy na cieście, na to wykładamy drugą część ciasta. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 50 minut. Po upieczeniu studzimy. Dodatkowo po ostudzeniu ciasta możemy posypać go cukrem pudrem lub polać czekoladową polewą.