Sposób przygotowania:
Kokosowe curry z indykiem i mangoETAP 1:
Pierś z indyka kroimy w kostkę, posypujemy mieszanką przypraw curry i dokładnie mieszamy.
Otwieramy puszkę mleka kokosowego, wybieramy za pomocą łyżki gęstą część mleka (tę tłustszą), i dodajemy do mięsa, całość dokładnie mieszamy. Jeżeli mleko kokosowe w puszce wcześniej zostało wymieszane, i jest jednolite, do po prostu mniej więcej pół puszki mleka dolewamy do mięsa i mieszamy. Tak przygotowane mięso odstawiamy na jakieś 30 minut.
ETAP 2:
Pokrojoną w kostkę cebulę, mieszamy z posiekanym czosnkiem i podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem.
ETAP 3:
Do zeszklonej cebuli dodajemy mięso z indyka, całość mieszamy i smażymy na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, do momentu aż mięso będzie gotowe.
ETAP 4:
Do podsmażonego mięsa dodajemy obrane, pokrojone w kostkę mango. Mieszamy i dolewamy resztę mleka kokosowego i śmietanę kremówkę. Całość dokładnie mieszamy i dusimy na średnim ogniu przez 5 minut. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko i posypujemy posiekaną natką kolendry.