eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kokosowe karminadle Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne kokosowe mielone.Zawsze to jakaś zmiana.

Kokosowe karminadle Eli

Składniki:

Kokosowe karminadle Eli

 

  • 60 dkg mięsa mielonego (ja pomieliłam łopatkę wieprzową)
  • 1 czerstwa bułka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
  • 1 duża cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego
  • 1 łyżka majeranku
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • olej

Sposób przygotowania:

Kokosowe karminadle Eli
Cebulę drobno posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć.Do mięsa mielonego dodać cebulę,czosnek,odciśniętą bułkę,jajka,wiórki kokosowe,przyprawę do mięsa,majeranek,sól,pieprz i dokładnie wymieszać.Formować owalne kotleciki i obtaczać w bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotleciki z obu stron na rumiano.Smacznego!

Ja podałam karminadle z buraczkami (przepis w mojej galerii),ogórkiem kiszonym i ziemniaczkami.