Sposób przygotowania:
Kokosowiec na kakaowym biszkopcie
Biszkopt :
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.
Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać.
Wylać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy o wymiarach 28 cm, piec 35 minut w 175 stop.
Ciasto przekroić wzdłuż na pół.
Krem kokosowy:
Czekolady rozpuścić na parze.
Schłodzoną śmietanę ubić ze śnieżkami i rozpuszczoną czekoladą.
Gdy krem jest gęsty wsypać wiórki, trochę wiórków zostawić na wierzch ciasta.
Składanie ciasta:
Biszkopt nasączyć, rozsmarować połowę kremu na ciasto. I znowu nasączony biszkopt+ krem, posypać pozostałymi wiórkami podprażonymi na maśle z cukrem.
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.
Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać.
Wylać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy o wymiarach 28 cm, piec 35 minut w 175 stop.
Ciasto przekroić wzdłuż na pół.
Krem kokosowy:
Czekolady rozpuścić na parze.
Schłodzoną śmietanę ubić ze śnieżkami i rozpuszczoną czekoladą.
Gdy krem jest gęsty wsypać wiórki, trochę wiórków zostawić na wierzch ciasta.
Składanie ciasta:
Biszkopt nasączyć, rozsmarować połowę kremu na ciasto. I znowu nasączony biszkopt+ krem, posypać pozostałymi wiórkami podprażonymi na maśle z cukrem.
SylaUla
Danusia19671