Sposób przygotowania:
kokosowiec wg topsicretka
Biszkopt: Białka ubić z cukrem. Cały czas ubijając dodawać po trochu żółtka , następnie mąkę wymieszaną wcześniej z proszkiem. Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 30minut w 180stopniach. Pozostawić aż wystygnie.Potem wyjąć na chwile bo blacha będzie potrzebna.Masa budyniowa: Ugotować 2 budynie na mleku(z 2szkl czyli połowa mleka). Masło utrzeć z cukrem, rumem i cukrem waniliowym. Potem ucierać(najlepiej mikserem) z ostudzonym budyniem aż powstanie jednolita masa.Masa białkowa. Białka ubić na sztywno z cukrem i dodać wiórki , wymieszać łyżką. Wyłożyć na tą samą blachę co biszkopt. Piec ok 20 min w 180 st. Gdy masa białkowa wystygnie wyjąć ją delikatnie odwracając blachę do góry dnem. Biszkopt przeciąć na pół . Do blachy tej od pieczenia włożyć pół biszkoptu, potem 3/4 masy, przykryć drugą stroną biszkoptu, wyłożyć resztę masy i przykryć warstwą kokosową. Całość wstawić na 2-3 godziny do lodówki.