Sposób przygotowania:
Sernik kokosowy
Przepis na ciasto: Do miski wsypać mąkę, proszek, cukier oraz pokrojoną w plastry margarynę i wyrobić kruszonkę. 1/3 zrobionej kruszonki przesypać do drugiej miski - będzie do posypania sera.
Do pozostałej kruszonki dodać żółtko i wyrobić ciasto. Rozwałkować je, przełożyć do formy i posypać kakao.
Przepis na ser: Zemleć ser w maszynce. Żółtka utrzeć z cukrem i dodać do sera. Wszystko dokładnie utrzeć mikserem. Wlać mleko, olej i powoli wymieszać. Dodać budyń oraz wiórki kokosowe i ponownie wymieszać. Na koniec ubić pianę z 2 białek, dodać do sera i delikatnie połączyć.
Ser kłaść po łyżce na ciasto, wyrównać powierzchnię i posypać kruszonką. Piec na złoty kolor (45 - 60 minut). Upieczone ciasto można posypać cukrem pudrem.
Do pozostałej kruszonki dodać żółtko i wyrobić ciasto. Rozwałkować je, przełożyć do formy i posypać kakao.
Przepis na ser: Zemleć ser w maszynce. Żółtka utrzeć z cukrem i dodać do sera. Wszystko dokładnie utrzeć mikserem. Wlać mleko, olej i powoli wymieszać. Dodać budyń oraz wiórki kokosowe i ponownie wymieszać. Na koniec ubić pianę z 2 białek, dodać do sera i delikatnie połączyć.
Ser kłaść po łyżce na ciasto, wyrównać powierzchnię i posypać kruszonką. Piec na złoty kolor (45 - 60 minut). Upieczone ciasto można posypać cukrem pudrem.