Sposób przygotowania:
Koktajlowa tartaETAP 1
Mąkę przekładamy do miski. Dokładamy do niej pozostałe składniki.
ETAP 2
Zagniatamy energicznie ciasto. Gotowe wykładamy na przygotowaną formę. Widelcem przebijamy ciasto w kilku miejscach i wkładamy do piekarnika na około 15 minut w 180°C (by się podpiekło).
Po tym czasie nakładamy nadzienie i ponownie wstawiamy do piekarnika na około 15-20 minut. Podajemy na ciepło
ETAP 3
Jajko i śmietanę przekładamy do garnuszka i mieszamy. Do mieszaniny dodajemy tymianek oraz bazylię. Tak przygotowane spoiwo wylewamy na podpieczoną tarte.
ETAP 4
Ser feta kroimy w kostkę. Pomidorki koktajlowy myjemy i osuszamy.
ETAP 5
Tak przygotowane przekrawamy na połowę. Z połowy wydrążamy środek. W jego miejsce wkładamy kostkę pokrojonego sera feta. Tak przygotowane pomidorki układamy na wylane spoiwo. Tarte ponownie wstawiamy do piekarnika.
Magdalena88