Sposób przygotowania:
Tarta z kurczakiem pod serową kołderką.
1. Przygotowujemy ciasto wg mojego przepisu i schładzamy, a w tym czasie przygotowujemy farsz: - kurczaka myjemy i kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą - pieczarki oczyszczamy i kroimy w grubszą kostkę - kukurydzę odsączamy z zalewy. 2. Na rozgrzany olej wrzucamy kurczaka, chwilę przesmażamy, po czym dorzucamy pieczarki. Smażymy, aż woda odparuje.Dodajemy kukurydzę (odkładamy 2 łyżki do ozdobienia). 3. Schłodzone ciasto wykladamy w formie do tarty,nakłuwamy widelcem i podpiekamy ok. 15 minut/180 stopni. 4. Nakładamy na nie kurczaka z kukurydzą, posypujemy startym żółtym serem i smarujemy na wierzchu sosem - jogurt naturalny mieszamy z serem, jajkiem i doprawiamy, dokładnie łączymy. 5. Wierch tarty ozdabiamy pomidorkami koktajlowymi (przekrojonymi) i resztą kukurydzy. 6. Pieczemy w 180 stopniach ok. 50 minut.