Sposób przygotowania:
kolacja pojednania
pierś tniemy na kotlety,bez ubijania.Maczamy je w mleku, do którego wsypujemy przyprawy. Następnie posypujemy je bułką,znów maczamy w sosie(mleku z przyprawami) i obtaczamy w sezamie. Na patelni rozgrzewamy "Kasię". Kładziemy kotlety, pod koniec smażenia z obu stron, kropimy olejem Kujawskim.I jeszcze raz podgrzewamy.
Jako dodatek przygotowujemy na talerzu liście sałaty, gotujemy jajka na twardo, wyjmujemy z nich środek i mieszamy z majonezem.Wsadzamy środek do jajek,kładziemy na sałatę.Na sałatę kładziemy również plastry polędwicy,posypujemy świeżym lubczykiem i plastrami ogórka.
Jako dodatek przygotowujemy na talerzu liście sałaty, gotujemy jajka na twardo, wyjmujemy z nich środek i mieszamy z majonezem.Wsadzamy środek do jajek,kładziemy na sałatę.Na sałatę kładziemy również plastry polędwicy,posypujemy świeżym lubczykiem i plastrami ogórka.