Sposób przygotowania:
Kolorowa fasola
Fasolkę zmiękczyć przez noc razem z listkiem laurowym,Następnego dnia podusić obraną cebulę i czosnek
na gorącym oleju słonecznikowy,dodać pokrojoną pietruszkę i obrany ziemniak pokrojony w kostkę.Chwilę dusić i dodać fasolę zalej wodą ze zmiękczania (od fasoli)dopraw do smaku solą i pieprzem i gotuj na około 50 minut.Pod koniec gotowania dodaj oczyszczony i pokrojony na drobno por i ponownie dopraw do smaku pieprzem i solą
na gorącym oleju słonecznikowy,dodać pokrojoną pietruszkę i obrany ziemniak pokrojony w kostkę.Chwilę dusić i dodać fasolę zalej wodą ze zmiękczania (od fasoli)dopraw do smaku solą i pieprzem i gotuj na około 50 minut.Pod koniec gotowania dodaj oczyszczony i pokrojony na drobno por i ponownie dopraw do smaku pieprzem i solą