Sposób przygotowania:
Kolorowa faszerowana papryka
Ryż gotujemy do miękkości z odrobiną Vegety. Ugotowany przekładamy do miski. Gdy wystygnie dodajemy mięso mielone, jajko, pokrojoną w kostkę cebulę, sól i pozostałe przyprawy. Masę dokładnie mieszamy i odstawiamy. Paprykę myjemy, kroimy w grube plastry(z jednej papryki około 3 plastrów) oczyszczamy je z nasion. Tak przygotowane papryki faszerujemy masą mięsno-ryżową(masę dokładnie ubijamy, by nie wylatywała), wierzchy wyrównujemy. Każdy plaster obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na rozgrzanej patelni. Następnie papryki przekładamy na blaszkę i posypujemy po wierzchu startym żółtym serem i posypujemy odrobiną przyprawy do mięsa mielonego. Zapiekamy w temperaturze 160 stopni do momentu, aż papryka zmięknie a ser się zrumieni.