Sposób przygotowania:
Kolorowa jajecznica na śniadanie
Boczek kroimy w słupki. Smażymy na patelni z odrobiną oliwy. Paprykę myjemy, kroimy na pół, wyjmujemy gniazda nasienne, następnie kroimy na małe kawałki. Pomidora obieramy ze skórki, kroimy na kawałki. Pieczarki i cebulę siekamy drobno. Cebulę podsmażamy na patelni z odrobiną oliwy, dodajemy paprykę i pieczarki. Gdy wszystko będzie miękkie, mieszamy z boczkiem i smażymy jeszcze chwilę. Następnie wbijamy jaja, solimy i pieprzymy, i mieszając ciągle czekamy aż jaja zetną się lekko. Wtedy dodajemy pomidora, i nadal trzymamy jajecznice na ogniu do momentu aż jaja zetną się do satysfakcjonującej nas konsystencji. Podajemy od razu ze świeżym pieczywem.