goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Kolorowa papryka konserwowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Świetna do kanapek, sałatek, pizzy i zapiekanek

Kolorowa papryka konserwowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kolorowa papryka konserwowa

 

Sposób przygotowania:

Kolorowa papryka konserwowa
Świetna do kanapek, sałatek, pizzy i zapiekanek .

Papryki dokładnie myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w strąki.

Napełniamy nimi słoiki. W każdym słoiku umieszczamy po 2-3 plasterki marchewki, po 1 plasterku cebuli. Przygotowujemy zalewę: składniki zalewy zagotowujemy i zalewamy nią paprykę.

Paprykę pasteryzujemy około 15 minut.
Kolorowa papryka konserwowa
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w strąki
Kolorowa papryka konserwowa
Słoiki napełniamy kolorową paprykę, która potem pięknie się prezentuje

Tagi:

papryka