Sposób przygotowania:
Kolorowa papryka konserwowa
Świetna do kanapek, sałatek, pizzy i zapiekanek .
Papryki dokładnie myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w strąki.
Napełniamy nimi słoiki. W każdym słoiku umieszczamy po 2-3 plasterki marchewki, po 1 plasterku cebuli. Przygotowujemy zalewę: składniki zalewy zagotowujemy i zalewamy nią paprykę.
Paprykę pasteryzujemy około 15 minut.
Papryki dokładnie myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w strąki.
Napełniamy nimi słoiki. W każdym słoiku umieszczamy po 2-3 plasterki marchewki, po 1 plasterku cebuli. Przygotowujemy zalewę: składniki zalewy zagotowujemy i zalewamy nią paprykę.
Paprykę pasteryzujemy około 15 minut.