Sposób przygotowania:
Kolorowa pieczeń rzymska
Mięso mielone wraz z łyżką bułki tartej i jajkiem mieszamy jak na kotlety mielone. Dodajemy przypraw oraz wsypujemy odcedzoną kukurydzę i groszek. Mieszamy porządnie. Do blachy keksowej, uprzednio wysmarowanej margaryną układamy warstwę z mięsa. Na to kładziemy plasterki szynki i sera, oraz pozostałe mięso. Wierzch smarujemy margaryną, by się nie spiekł.
Wkładamy do uprzednio nagrzanego piekarnika, 180 stopni z termoobiegiem na ok. 45 minut do godziny (zależy od mięsa i dodatków, oraz piekarnika - im więcej dodatków tym pieczemy dłużej)
Można jeść na zimno lub na gorąco.
Szynkę i ser można pokroić w kosteczkę i wymieszać od razu z mięsem. Na wierzch też można dodać ser, chociaż najlepiej zrobić to pod koniec pieczenia.
Smacznego :)
Wkładamy do uprzednio nagrzanego piekarnika, 180 stopni z termoobiegiem na ok. 45 minut do godziny (zależy od mięsa i dodatków, oraz piekarnika - im więcej dodatków tym pieczemy dłużej)
Można jeść na zimno lub na gorąco.
Szynkę i ser można pokroić w kosteczkę i wymieszać od razu z mięsem. Na wierzch też można dodać ser, chociaż najlepiej zrobić to pod koniec pieczenia.
Smacznego :)
pacpaw
robertjankopp