Sposób przygotowania:
Kolorowa,świeża fasolka Eli
Boczek zalać wodą,ugotować do miękkości,wyjąć z wywaru,ostudzić i pokroić w kostkę.Fasolę wyłuskać ze strąków,wrzucić do wywaru z boczku,dodać liście laurowe,ziele angielskie,kucharka (uważać żeby nie przesolić,bo boczek może być słony) i gotować.Kiełbasę obrać z osłonek i pokroić w kostkę.Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Kiełbasę wrzucić na patelnię i chwilę smażyć (bez tłuszczu,bo wytopi się z kiełbasy),dodać cebulę,czosnek i jeszcze razem smażyć.Do gotującej fasoli dodać boczek,kiełbasę z cebulą,koncentrat pomidorowy i gotować do miękkości.Na patelni roztopić margarynę,dodać mąkę i przesmażyć.Zasmażkę dodać do fasolki i zagotować.Fasolkę doprawić do smaku pieprzem i ewentualnie solą.Smacznego!