Sposób przygotowania:
Kolorowe ciasto z warstwami
Wszystkie spody do ciasta wykonać w taki sam sposób i upiec je na osobnych blachach. Białka jajek ubić z odrobiną soli na sztywną pianę do piany dodać cukier i ubijać do uzyskania białej bezy, następnie ostrożnie wymieszać z żółtkami jajek i przesianą mąką wymieszaną z budyniem lub kisielem oraz z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem i piec do 15 min w temp 180st. Masa budyniowa: Budyń śmietankowy ugotować na mleku i wystudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i zimnym budyniem na gładki krem.Czerwoną galaretkę rozpuścić w zmniejszonej o 1/2 szklanki wody jak podaje przepis i zimną wymieszać z kawałkami grejfruta wcześniej obranego z błonek. Zieloną galaretkę rozpuścić tak jak czerwoną i wymieszać z pokrojonymi i obranymi jabłkami. Jeden spód z upieczonego i wystudzonego ciasta ułożyć ponownie w formie posmarować warstwą kremu i na nim wylać gęstniejącą galaretkę np. czerwoną na niej ułożyć drugie ciasto i kolejna warstwa kremu, a na nim druga galaretka i przykryć ostatnim ciastem. Wierzch posmarować resztą kremu i posypać czekoladowymi płatkami. Ciasto dokładnie schłodzić, najlepiej przez cała noc.
![Kolorowe ciasto z warstwami Kolorowe ciasto z warstwami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kolorowe-ciasto-z-warstwami-104027.jpg)
![Kolorowe ciasto z warstwami Kolorowe ciasto z warstwami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kolorowe-ciasto-z-warstwami-104028.jpg)
![Kolorowe ciasto z warstwami Kolorowe ciasto z warstwami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kolorowe-ciasto-z-warstwami-104029.jpg)
![Kolorowe ciasto z warstwami Kolorowe ciasto z warstwami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kolorowe-ciasto-z-warstwami-104030.jpg)
msewka
edytaha
madi356
ażetka
iziona
Na takiej tradycyjnej wielkości 24cm na 30 cm. Przepraszam za późną odpowiedź, ale miałam komunię córki i od piątku jestem tutaj pierwszy raz.