Sposób przygotowania:
Kolorowe ciastowg madi
Biszkopt: żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka oraz cukier, miksujemy na najniższych obrotach. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy ostrożnie łyżką. Ciasto wylewamy na blachę i pieczemy 30 minut w temp. 180*C. Przygotowujemy masę jabłkową: żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Jabłka obieramy, a następnie ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Jabłka smażymy do momentu, aż będą miękkie. Pod koniec wsypujemy suchą galaretkę i chwilkę smażymy. Na samym końcu dodajemy żelatynę, mieszamy. Masa jogurtowa: żelatynę również rozpuszczamy w gorącej wodzie. Do jogurtu dodajemy suche galaretki, dokładnie mieszamy. Na samym końcu wlewamy przestudzoną żelatynę. Masa śmietanowa: żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy. Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno wraz z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodajemy żelatynę. Przełożenie ciasta: biszkopt-na biszkopt wykładamy masę jabłkową-następnie układamy okrągłe biszkopty-masa jogurtowa-bita śmietana wyciskana za pomocą szprycy do dekorowania.