darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Kolorowe leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie leczo - pyszna kolorowa potrawa

Kolorowe leczo Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kolorowe leczo

 

  • 1 laska dobrej suchej kiełbasy
  • 1 duża cebula
  • 1 duża cukinia
  • 3 papryki każda w innym kolorze
  • puszka fasoli czerwonej
  • puszka pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • majeranek, kminek, sól, pieprz, papryka ostra
  • olej do podsmażenia kiełbasy

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe leczo
Kiełbaskę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni. Wrzucamy razem z tłuszczem do garnka. Paprykę i cukinię kroimy w kosteczkę, wrzucamy do garnka, dodajemy pomidory i odsączoną fasolę, cebulę pokrojoną w piórka. przyprawiamy rozgniecionym czosnkiem, sporą ilością majeranku, odrobiną kminku, solą, pieprzem i papryką. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem do chwili aż zmięknie cukinia.
Kolorowe leczo
Kiełbaska powinna być dobrej jakości. Podsmażamy na oleju
Kolorowe leczo
Cukinię po umyciu kroimy w małą kosteczkę. Może być również zielona cukinia
Kolorowe leczo
Użyjmy różnych kolorów papryki. Po umyciu kroimy w kosteczkę
Kolorowe leczo
Leczo podajemy z chlebem lub ryżem. Uwaga, gorące!