Sposób przygotowania:
Kolorowe pęczotto Eliprzygotowanie potrawy
Boczek wędzony pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać boczek i przesmażyć.
przygotowanie potrawy cd
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
Cebulę i czosnek dodać do boczku i razem przesmażyć.
przygotowanie potrawy cd
Do boczku z cebulą i czosnkiem dodać pęczak i smażyć aż kasza się zeszkli.
Do pęczaku dolewać bulion i gotować aż kasza będzie pół miękka.
przygotowanie potrawy cd
Seler naciowy opłukać, osuszyć i obrać z włókien. Pokroić seler i dodać do kaszy.
przygotowanie potrawy cd
Papryki umyć, osuszyć i usunąć szypułki i nasiona. Papryki pokroić w kostkę i dodać do potrawy.
Całość dusić aż warzywa będą miękkie ale nie rozgotowane. Smacznego!
gusia1000