eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kolorowe pęczotto Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przygotowałam pęczak jak rizotto. Do pęczaku dodałam boczek wędzony, seler naciowy, paprykę czerwoną i żółtą.

Kolorowe pęczotto Eli

Składniki:

Kolorowe pęczotto Eli

warzywa

  • 1 mniejsza papryka czerwona
  • 1 mniejsza papryka żółta
  • 6 łodyg selera naciowego
  • 1 duża cebula
  • 6 ząbków czosnku

pozostałe składniki

przyprawy

  • 1 łyżka przyprawy do mielonego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kolorowe pęczotto Eli

przygotowanie potrawy

Kolorowe pęczotto Eli
Pokrojony boczek przesmażyć na rozgrzanym oleju.

Boczek wędzony pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać boczek i przesmażyć.

przygotowanie potrawy cd

Kolorowe pęczotto Eli
Cebulę i czosnek przesmażyć razem z boczkiem.

Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.

Cebulę i czosnek dodać do boczku i razem przesmażyć.

przygotowanie potrawy cd

Kolorowe pęczotto Eli
Na patelnie z boczkiem dodać pęczak i razem smażyć.

Do boczku z cebulą i czosnkiem dodać pęczak i smażyć aż kasza się zeszkli.

Do pęczaku dolewać bulion i gotować aż kasza będzie pół miękka.

przygotowanie potrawy cd

Kolorowe pęczotto Eli
Opłukany, osuszony i obrany z włókien seler pokroić i dodać do kaszy.

Seler naciowy opłukać, osuszyć i obrać z włókien. Pokroić seler i dodać do kaszy.

przygotowanie potrawy cd

Kolorowe pęczotto Eli

Papryki umyć, osuszyć i usunąć szypułki i nasiona. Papryki pokroić w kostkę i dodać do potrawy.

Całość dusić aż warzywa będą miękkie ale nie rozgotowane. Smacznego!


Tagi:

danie kasza