Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kolorowe pulpeciki z drobiu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne, a jednocześnie lekkostrawne pulpety z dodatkiem pieczarek, papryki, natki pietruszki i sera żółtego ugotowane na parze.

Kolorowe pulpeciki z drobiu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kolorowe pulpeciki z drobiu

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe pulpeciki z drobiu
Fileta z kurczaka umyć i zmielić w maszynce do mięsa. Pieczarki, ser i paprykę pokroić w kostkę, a natkę pietruszki posiekać. Dodać do mięsa.

Mięso oprószyć wszystkimi przyprawami. Wyrobić jednolitą masę. Uformować pulpeciki i ułożyć je w parowarze.

Gotować przez około 35 minut. Podawać z ziemniakami i surówką. 
Kolorowe pulpeciki z drobiu
Fileta z kurczaka umyć i zmielić w maszynce.
Kolorowe pulpeciki z drobiu
Paprykę pieczarki i ser pokroić w kostkę a natkę posiekać.
Kolorowe pulpeciki z drobiu
Z mięsa i dodatków oraz przypraw wyrobić jednolitą masę.
Kolorowe pulpeciki z drobiu
Uformować pulpety i gotować je w parowarze prze 35 minut.