Sposób przygotowania:
Pulpeciki z indyka
1. Cebulkę pokroić bardzo drobno i zeszklić na oliwie. 2. Mięso mielone włożyć do dużej miski. 3. Do mięsa wpić jajka, dodać bułkę tartą i cebulkę. 4. Na koniec dodać przyprawy oraz natkę pietruszki albo suszoną albo świeżą oraz lubczyk, 5. Uformować kuleczki. 5. Rozgrzać patelnię z oliwą . 6. Obtoczyć każdą kulkę w mące ziemniaczanej a następnie wkładać na rozgrzaną oliwę. 7. Smażyć pulpety z obu stron bardzo krótko aż nabiorą lekko złotego koloru. 8. Do garnka wlewamy wodę i dodajemy 1 kostkę rosołową z drobiu. 9. Na gotujący się wywar wkładamy klopsy i przykręcamy gaz, 10.Gotujemy ok25 minut pod przykryciem.