Sposób przygotowania:
Risotto z cukinią i drobiowymi pałkami
Podudzia myjemy, osuszamy i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Tak przygotowaną rumienimy na oleju. Do zrumienionej delikatnie cebuli dodajemy pałki z kurczaka i obsmażamy z każdej strony. Następnie całość zalewamy 1 szklanką wody i dusimy pod przykryciem do miękkości. Cukinię oraz paprykę kroimy w kostkę. Gdy mięso zaczyna być miękkie w innym garnku rozpuszczamy masło. Do rozpuszczonego dodajemy ryż, chwile smażymy, wlewamy wino. Po jego odparowaniu partiami wlewamy bulion. Co jakiś czas ryż mieszamy. W połowie podlewania bulionem do ryżu dodajemy przygotowane warzywa oraz cebule i wywar który uzyskaliśmy przy duszeniu podudzi. W dalszym ciągu dodajemy bulion (w miarę jak ryż go wchłania). Całość doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy starty na tarce ser żółty oraz posiekaną natkę pietruszki. Risotto przekładamy na talerze, na wierzchu układamy podudzia z kurczaka.