Sposób przygotowania:
Kolorowe tacosiki
Paprykę sparzyć wrzątkiem, powycierać i pokroić w krążki. Pomidorki umyć, osuszyć i poprzekrajać na pół. Czerwoną fasolę odsączyć z zalewy. Filety z kurczaka umyć, powycierać papierowym ręcznikiem . Pokroić w kwadraty lub paski. Na patelni rozgrzać olej lub oliwę i wrzucić pokrojone filety, zrumienić, posypać przyprawą do tacos, dodać fasolę, wszystko razem chwile smażyć.Przed podaniem miseczki do tacos włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 C i podgrzać je przez ok 3-5 min. Do ciepłych miseczek nałożyć kurczaka z fasolą, ułożyć pomidorki, posypac kukurydzą, nałożyć paprykę, sos salse lub guacamole i na koncu posypać pokruszoną fetą i szczypiorkiem. Takie tacosy są idealne na soptkanie ze znajomymi :) Polecam i smacznego:)
jaNina
zbysiowa
Netka